AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić boravi sutra u zvaničnoj poseti Evropskoj komisiji u Briselu.

Vesića će primiti komesarka za transport Adina-Joana Valean i komesar za proširenje EU Oliver Varhei.

Ministar Vesić je pre puta u Brisel rekao da će komesarima razgovarati o saradnji Srbije i EU u oblasti transporta. “Srbija je zemlja kandidat za članstvo u EU ali kada je transport u pitanju mi smo deo evropskih transportnih koridora. Ne postoji oblast u kojoj smo više povezani sa EU od transporta i to nije samo interes Beograda već i Brisela. Vreme je da nas EU u sektoru transporta tretira kao zemlju članicu”, rekao je Vesić.

On je rekao da će Evropska unija uskoro Srbiji najveći ikada dati grant od 600 miliona evra za izgradnju brze pruge Beograd - Niš.

“Zahvalni smo Evropskoj uniji na grantu za izgradnju brze pruge Beograd - Niš kao i za grantove za pruge Stalać - Đunis, Niš - Brestovac, Paraćin - Međurovo kao i za autoput Niš - Merdare. Srbija očekuje više pomoći i investicija od EU i to ću reći svojim sagovornicima. Srbija kao najveća i najznačajnija zemlja Balkana to zaslužuje”, rekao je Vesić.

Pored ministra Vesića u delegaciji Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture nalaze se državni sekretar zadužen za evropske integracije Vladimir Džamić i pomoćnica ministra zadužena za međunarodnu politiku i saradnju sa međunarodnim organizacija Tanja Popović.