AKTUELNO

Zbog epidemije korona virusa užički đaci, nisu otišla na ekskurziju, a rate su već bile uplaćene. Posle tri godine agencija, preko koje je nekoliko užičkih škola trebalo da pošalje decu i kojoj su uplaćene rate, ovih dana konačno vraća novac.

Roditelji su od uprave škola dobili obaveštenje da treba da se jave agenciji u vezi povraćaja novca, a zatim da im preko e-maila dostave ime i prezime deteta, koja je škola, kao i račun na koji će da vrate novac. Ana S., čiji je sin završio osnovnu školu pre tri godine, kaže da je prijatno iznenađena.

– Ranije smo dobili obaveštenje da možemo da iskoristimo vaučere za datu sumu za ekskurziju, ali lično nisam imala priliku da ih iskoristimo, pa je ostalo samo da se nadam da će vratiti novac.

U agenciji su mi ljubazne radnice objasnile da ima oko 900 učenika koji nisu otišli na ekskurziju, ali da je samo mali broj učenika iskoristio vaučere. Znam da su deca iz osnovnih škola „Stari grad“ i „Nada Matić“ – kaže Ana S., kojoj treba da se vrati 4.900 dinara.

Autor: