AKTUELNO

Ministar građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić otvorio je danas rekonstruisani objekat Vazduhoplovne akademije u Beogradu i potpisao sa Kancelarijom za dualno obrazovanje momorandum o saradnji na razvoju trening centara u vazdušnom, zelezničkom i vodenom saobraćaju.

Vesić je istakao da je u rekonstrukciju trening centra uloženo više od tri miliona evra, te da će to omogućiti školovanje 120 pilota godišnje. Naglasio je da će oni na ovom mestu sticati i međunarodne licence.

Vesić je dodao da će uskoro i u Vazduhoplovnoj akademiji moći da se obrazuju i kadrovi iz BiH, Severne Makedonije, Turske i Albanije.

On je ocenio da, zahvaljujući ekspanziji vazdušnog i zelezničkog saobraćaj, Srbija postaje logistički hab ovog dela Evrope.

U novom trening centru biće postavljen simulator Erbas A320, a najavljena je i rekonstrukcija dodatnih objkekata u kojima će biti simulator za ATR.

Ministarstvo je potpisalo memorandum sa Kancelarijom za dualno obrazovanje Vlade Srbije, čija je direktorka Gabrijela Grujić rekla da je ovo nastavak uspešne saradnje u umrežavanju energije znanja i institucija.

#Goran Vesić

#Vazduhoplovna akademija