AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas skupu povodom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji i, obraćajući se okupljenima, rekao da još mnogo toga imamo da naučimo od penzionera, a da je pitanje koliko smo od onoga što su zaradili i izgradili uspeli da uništimo u prethodnim decenijama.

- Političari se obično dodvoravaju penzionerima, samo da bi došli do vlasti, a to nikada ne prolazi. Mi ih potcenjujemo, a zaboravljamo da su i iskusniji i ozbiljniji i odgovorniji od nas. Oni su uvek na strani države, za razliku od nas ostalih koji mislimo da nerealne ciljeve možemo da postignemo. Želim da vam zahvalim što ste bili uz državu u vremenima koja su bila teška za nas", rekao je predsednik i zahvalio penzionerima što su verovali u rad, a ne samo u parole, jer su znali da se samo iza teškog rada kriju rezultati. Vučić je najavio da će ubuduće penzije da prate plate i da će povećanje penzija biti značajno i svake godine, a, kako je rekao, cilj je da za dve godine prosečna penzija u Srbiji bude 450 evra - izjavio je danas Vučić.

Foto: Univerzum HD Media/N.M.

Ekipa televizije Pink je nakon svečane ceremonije i obraćanja predsednika Srbije razgovarala sa penzionerima koji nisu mogli da sakriju sreću i radost zbog još jedne najave povećanja penzija.

- Znači nam puno. Vidno je poboljšsan standard penzionera. ja ću moje pare pokloniti unucima. Devojčici koja je osmi razred za odličan uspejh, i drugoj za desetke na fakultetu - rekla je jedna penzionerka.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo znači svima. I dobro je i dve, i četiri hiljade - dodala je druga gospođa.

- Bolji je položaj nego ikada - rekao je oduševljeno jedan od penzionera.

Foto: TV Pink Printscreen

- Častiću vršnjake, već imamo ugovoren sastanak. I mlađim generacijama ću dati - našalio se naredni.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo što predsednik i premijerka rade za penzionere je za veliku pohvalu - kaže još jedan zadovoljni pripadnik starije populacije.

- Svi moraju biti zadovoljni i pružiti ogromnu podršku predsedniku Vučiću - nastavljali su se pozitivni komentari.

Foto: TV Pink Printscreen

- Konačno se vodi briga o penzionera. ja verujem predsedniku, sve što je obećao je i ostvario - rekla je još jedna penzionerka.

- Svi treba da smo zadovoljni - zaključili su.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: