AKTUELNO

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, na svom instagram profilu u petak je napisala da je u prvih sto dana Vlade, u njenom prvom mandatu, čast joj je što su rezultati njenog rada i kabineta prepoznati kao značajni. Đedović se zahvalila premijerki Ani Brnabić na podršci koju daje Ministarstvu rudarstva i energetike.

- Sve što smo uradili ne bismo uspeli bez ostatka Vlade i hvala svim ministrima na saradnji 🤝 - napisala je Đedović na instagramu i dodala:

- Važne stvari smo pokrenuli i važne stvari ćemo završiti. Zato idemo odučno dalje - do kraja godine otvaramo novi blok u termoelektrani Kostolac, završavamo gasnu interkonekciju s Bugarskom, hrabro ćemo reformisati javna preduzeća, brinuti o energetski ugroženim građanima i edukovati naše gradjane o energetskoj efikasnosti. Unapredićemo Zakon o obnovljivim izvorima energije, pripremiti i početi važna ulaganja u obnovljive izvore energije, solare i hidroelektrane. Više zelene energije će biti na mreži koju ćemo ojačati da bi smanjili gubitke, a sa rudarima ćemo svakodnevno tražiti rešenja za bolje uslove rada, moderniju mehanizaciju i sigurnu proizvodnju.

- Živela Srbija