AKTUELNO

U Srbiji će posle maglovitog jutra danas biti sunčano i malo toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od minus četiri, do tri stepena, a najviša od sedam do 13 stepeni Celzijusa. Vetar slab i mueren severozapadni.

U Beogradu će biti sunčano vreme. Najniža temperatura će biti od minus tri do jedan stepen, a najviša oko 9 stepeni Celzijusa. Uveče i u toku noći ponovo stvaranje magle. Vetar slab, severozapadni, krajem dana u skretanju na jugoistočni.

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima, srčanim i psihičkim bolesnicima. Razdražlјivost i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Porast temperature

"Stabilno vreme sa slabim vetrom do petka će usloviti čestu pojavu magle u nizijama, po kotlinama i dolinama reka, koja će u sredu ujutro biti češća u Vojvodini, zapadnoj Srbiji i Beogradu, a u četvrtak i u ostalim krajevima. Uz maglu se očekuje i slab jutarnji mraz, ali će dnevna temperatura biti u porastu.

Foto: Pink.rs

Najtoplije će biti u petak i za vikend uz dnevne temperature u većini mesta od 13 do 19 stepeni. Uslova za kratkotrajnu kišu biće samo na severoistoku Srbije. Zapadni i jugozapadni vetar biće u pojačanju, pa se jutarnje magle krajem sedmice ne očekuju, ali će se usled porasta temperature intenzivirati toplјenje snega u planinskim predelima", najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Žuto upozorenje zbog magle i snega na snazi je u većem delu Srbije, izuzev Šumadiju, Pomoravlje i istočnu Srbiju, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objavio je RHMZ.

Autor: