AKTUELNO

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas, povodom Međunarodnog dana žena, sa jednom od naših „zelenih preduzetnica“ čiji projekat se našao među 16 koje su UNDP i EU, zajedno sa Ministarstvom, prepoznali kao najbolje i najinovativnije projekte koji doprinose zelenoj tranziciji u Srbiji. Susretu je prisustvovala i državna sekretarka Sandra Dokić.

Čestitajući 8. mart Marini Cvijanović koja je simbol inovativnih, jakih, snažnih žena, ministarka je izrazila zadovoljstvo što je danas sve više uspešnih preduzetnica, a posebno u oblasti ekologije i zaštite životne sredine, pa i u upravljanju otpadom.

Foto: Jovana Rošul

„Zadovoljstvo je živeti u zemlji u kojoj je sve više primera žena koje pored inovativne ideje imaju i stvaralačku energiju koju mi rado podržavamo. Želimo da privreda Srbije bude ekološki prihvatljivija, što znači da mora biti zasnovana na principima cirkularne ekonomije, jer ćemo samo tako i doprineti održivom ekonomskom razvoju našeg društva. Upravo tome i doprinosi naša zelena preduzetnica“, rekla je Vujović, dodajući da joj je drago da Ministarstvo kroz različite projekte može da podrži žene preduzetnice, olakša njihov put ka uspehu i podstakne i druge da imaju poverenja u njih.

Marina Cvijanović, koja je 2017. godine pokrenula firmu Eko Bio invest, bavi se proizvodnjom inovativnog materijala biosol. To je granulat koji se dobija preradom otpada od voća i povrća, a od koga ona proizvodi kese, čaše i tanjire koji su razgradivi. Ovi proizvodi su potpuno ekološki i neškodljivi i doprinose rešavanju problema toksičnosti plastike.

Foto: Jovana Rošul

#Irena Vujović