AKTUELNO

Zaposleni jedne poznate fabrike u Čačku zatražili su od generalnog direktora da se šef pogona hitno izvini koleginici prema kojoj se kako tvrde poneo krajnje neprimereno!

Radnici su lokalnim medijima dostavili poruku koja je prethodno uručena generalnom direktoru kompanije.

- Ovo je naše preduzeće, godine smo ostavili u njemu, decenije, ovde su ostarili mnogi. Hoćemo da ga sačuvamo, radimo pošteno, po dve-tri smene. Samo nećemo da nam klanovi zbog sitnih poriva i interese maltretiraju kolege koje su izuzetni radnici i pošteni ljudi. A upravo to se radi. Dakle obuzdaj ove koji maltretiraju kolege nizašta. Sindikat ćuti, dakle, nemojte nas terati da se samorganizujemo. Ovde je dovoljno izvinjenje bahatog rukovodioca koleginici, gospodine generalni direktore ! Izvinite se ženi koja je častan čovek i trideset godina radi u kolektivu! Čekamo to i sve u redu! Nije teško. Šef dođe i kaže: "Poštovana koleginice, izvinjavam se, preterao sam". Nećemo prećutati ako toga ne bude. Nemojte da stanemo na sat vremena zbog gluposti šefa - piše u poruci.

Radnica je uz pomoć obezbeđenja navodno brutalno izbačena sa posla jer je koristila pauzu za pušenje na predviđenom mestu sat ranije odnosno u 12 umesto u 13 sati.

Izvor iz fabrike navodi da je u pitanju sjajna radnica koja je u kompaniji 30 godina, ali koja je strastven pušač.

- Nije jedina koja koristi priliku da umesto u 13 sati izađe na određene mesto za te namene sat ranije. Scene su bile neverovatne, upravnik je na nju poslao obezbeđenje, koje ju je juče izbacilo iz fabrike. Potpuno neprimerena i nepotrebna intervencija. Dovoljno je bilo napisati izlaznicu na sat vremena - kaže izvor iz fabrike.

Radnici koji su bili očevici navode da su ostali u šoku i smatraju da je reakcija upravnika koji je naredio poslovođi da Z.J. otera sa posla bila potpuno neprimerena i bespotrebna.

Radnica je juče zatražila pravnu pomoć poznate advokatske kuće u Čačku i podnela tužbu protiv upravnika.

Autor: