AKTUELNO

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović svečano je danas u Palati Srbije potpisao ugovore sa 43 gradonačelnika i predsednika opština o dodeli 578 miliona dinara za realizaciju različitih lokalnih projekata širom Srbije.

Iz Budžetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izdvojeno je ukupno 490 miliona dinara za realizaciju više od 40 najznačajnijih, pretežno infrastrukturnih projekata na lokalu, od čega je najviše novca namenjeno za radove na vrtićima, školama, kulturnim, sportskim i objektima javne uprave, ali i za radove na komunalnoj infrastrukturi i javnim površinama, dok se 88 miliona dinara ulaže u otvaranje jedinstvenih upravnih mesta u 13 opština i gradova.

Foto: MDULS

„Mi smo ove ugovore potpisali danas, tačno jedan dan pre obeležavanja 24. godišnjice od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Hteli smo da pokažemo da bez obzira na sve muke i nevolje koje smo imali te 1999. godine, ali i kasnijih godina, da je Srbija živa i da su živi njeni građani, da se borimo i da idemo napred. Zahvaljujući entuzijazmu i energiji predsednika Republike Aleksandra Vučića, Srbija je uspela da stane na sopstvene noge. A ono što je najbitnije, Srbija je jedina zemlja u Evropi koja u ovom trenutku potpuno samostalno vodi unutrašnju i spoljnu politiku“, istakao je ministar Martinović ovom prilikom.

Foto: MDULS

On je dodao da je simoličnim potpisivanjem ugovora na današnji dan Ministarstvo želelo da pokaže i da je uprkos svim problemima i nedaćama Srbija uspela ekonomski da se razvije i da bude stabilna zemlja.

Martinović je naveo i da se prilikom dodele sredstava vodilo računa o svim građanima i da su obuhvaćene opštine i gradovi iz svih delova i krajeva Srbije.

Foto: MDULS

Inače za sredstva iz Budžetskog fonda, lokalne samouprave su aplicirale sa oko 200 različitih projekata, dok je ove godine za JUM konkurisalo 27 JLS i gradskih opština.

Čestitavši današnjim potpisnicima, ministar Martinović je izrazio žaljenje što Ministarstvo nije moglo da pomogne svima i pored toga što su svi projekti bili jednako važni i kvalitetni.

Foto: MDULS

Ministar Martinović je, na kraju, izrazio nadu da će sredstva biti namenski utrošena i da će svi projekti biti realizovani što pre.