AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za narednih sedam dana.

U Srbiji pretežno sunčano i još toplije, sa najvišim temperaturama od 21 do 26 stepeni.

Najniža temperatura od 0 do 10. Slab i umeren jugoistočni vetar će biti u skretanju na jugozapadni, a na severu Vojvodine i u pojačanju, saopštio je RHMZ.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu pretežno sunčano i toplo.

Najniža temperatura oko 10, a najviša oko 25 stepeni. Vetar slab do umeren, južni i jugozapadni.

IZGLEDI VREMENA ZA NAREDNE DANE

U Srbiji u subotu naoblačenje s kišom, uz manji pad temperature i skretanje vetra na severozapadni, a u centralnoj i južnoj Srbiji i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U nedelju pre podne pretežno sunčano, posle podne postepeno naoblačenje.

U ponedeljak pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje.

Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će u Vojvodini, na istoku Srbije i na planinama dostizati udare olujne jačine. Temperatura u osetnom padu.

U utorak promenljivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim pljuskovima kiše, krupe i snega. Krajem dana slabljenje vetra.

U sredu i četvrtak jutarnji mrazevi, koji će na visini od dva metra biti slabog intenziteta, od -3 do 0 stepeni, a pri tlu izraženiji, sa temperaturom mestimično i nižom od -5.

U toku dana u sredu uglavnom suvo, a u četvrtak u severnim i centralnim krajevima Srbije prolazno naoblačenje s kišom. U petak 31. marta suvo, uz porast jutarnjih i dnevnih temperatura.

Autor: