AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

VREME U SRBIJI

Na severozapadu Srbije promenljivo, sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, tek ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom ili susnežicom.

Na planinama, a na jugu Srbije ujutro i u nižim predelima, očekuje se provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severozapadni, na istoku i jugu Srbije povremeno jak, naročito na planinama, krajem dana u slabljenju.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Najniža temperatura od -3 do 5, a najviša od 5 stepeni na jugu, do 10 stepeni na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini. Uveče i tokom noći u većem delu Srbije delimično razvedravanje, a u Vojvodini u drugom delu noći novo umereno naoblačenje.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo. U pojedinim delovima grada moguća je tek slaba kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, severozapadni.

Najniža temperatura od 1 do 3, a najviša oko 7 stepeni. Uveče i tokom noći delimično razvedravanje.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i osetno toplije.

Od 4. februara do kraja prve dekade meseca maksimalne temperature biće od 12 do 20 stepeni, a jutarnji mraz će postati lokalna pojava. Slaba kratkotrajna kiša očekuje se tek ponegde na severoistoku zemlje 3, 5 i 8. februara.

Autor: