AKTUELNO

Stručnjak za bezbednost Gordana Mišev, govoreći o hororu na Zvezdari i pronalasku osmogodišnje devojčice u kadi, kaže da je u ovom slučaju Centar za socijalni rad uradio sve što je trebalo.

Mišev kaže da je još u porodilištu primećeno da je majka narkoman, te da je prijvaljena i da je devojčica dodeljena ocu tek kada se izlečio od narkomanije.

- Centar za socijalni rad je naredne dve godine išao u posete... Ali šta tu Centar može? Svako može da sredi dete, kuću i da odglumi - rekla je Mišev za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, dolazi se do momenta šta je društvo uradilo.

- Mene zabrinjava šta smo mi kao društvo uradili. Da li je moguće da vi slušate neku vrisku, plač i ne prijavljujete - upitala je Mišev i dodala da se iz straha nije prijavljivalo.

Ona je istakla da je strašno što niko godinama nije primetio da dete živi u tom stanu.

Mišev se osvrnula i na to što je neko rekao da je video ženu u modricama, što, kako kaže, znači da je izlazila i da niko nije na to reagovao.

Ratomir Antonović iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu DB-a rekao je da je strašno sve što se dešava i da je to dete obeleženo do kraja života.

- Pitanje je koliko će ono moći da živi nekim normalnim životom, da se adaptira na normalne okolnosti - kazao je Antonović govoreći i o psihičkom i fizičkom zdravlju - rekao je Antonović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, ovde je veliki problem u činjenici da se na ovakav način fabrikuju budući socijalni slučajevi.

Kako kaže, nažalost komšije nisu ništa prijavile.

U toku policijska potraga

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za Urošem Pašajlićem (38) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Kao što smo ranije pisali devojčica koju je otac Uroš godinama držao kao roba u stanu na Zvezdari nađena je u sklupčana u kadi i dezorjentisana.

Foto: TV Pink Printscreen

Navodi se da je dete pripalo ocu na staranje nakon što je majka završila u psihijatrijskoj ustanovi, jer je, pod dejstvom narkotika napala svoju majku.