AKTUELNO

U toku poslepodneva širom Srbije, ali i u Beogradu biće promenljivo oblačno sa kišom, a očekuju se i pljuskovi sa grmljavinom.

Nakon prolećnog vikenda, prvi dan sedmice doneo nam je oblačnost, ali i padavine. Već je tokom prethodne noći u delovima Srbije bilo lokalnoh pljuskova sa grmljavinom, kao uvod u današnje jače pogoršanje vremena.

Ovog prepodneva kiša pada širom Vojvodine, u Podrinju, Mačvi, u Kolubarskom okrugu, na zapadu i na istoku Srbije i u delovima Šumadije, a ponegde je praćena i pljuskovima. Kiša je umerenog, ponegde i jakog intenziteta.

Ovi oblačni i padavinski sistemi premeštaju se prema zapadu, tako da će padavina u narednim satima biti i širom centralne Srbije, dok će na jugu i jugoistoku ostatai uglavnom pretežno sunčano ili umereno oblačno.

Zajedno sa oblacima, stigla je i nešto svežija vazdušna masa, pa se temperature ovog prepodneva kreću od 14 stepeni u delovima Vojvodine do 22 stepena na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 17 stepeni.

Maksimalna temperatura biće danas od 16 stepeni na severu do 24 stepena na jugoistoku Srbije.

U toku poslepodneva širom Srbije, ali i u Beogradu biće promenljivo oblačno sa kišom, a očekuju se i pljuskovi sa grmljavinom, a padavinska zona zahvatiće i jug i jugoistok Srbije.

U toku večeri i noći na severu Srbije, a naročito na području Vojvodine očekuju se i obilnije padavine, pri čemu bi za palo preko 20 milimetara kiše po kvdratnom metru, lokalno i više.

Pred kraj dana i tokom večeri širom Srbije biže uslova i za grmljavinske oluju, uz lokalnu pojavu grada.

Današnji dan biće samo uvod u veoma promenljiv, ali i svežiji kraj aprila, ali i početak maja, uz česte padavine i temperature koje će uglavnom biti ispod proseka za ovo doba godine.

Inače, zbog padavina, u saobraćaju se preporučuje povećan oprez i smanjena brzina kretanja, jer su putevi mokri i klizavi, a ponegde se očekuju i veće zadržavanje vode. Kako će se loši vremenski uslovi nastaviti i narednih dana, vožnju treba prilagoditi uslovima u saobraćaju i vremenskim uslovima.