AKTUELNO

Ministarka zdravlja Danica Grujičić podnela je detaljan izveštaj o stanju povređenih u dva masakra koja su se dogodila u prethodnih 48 sati.

2 dečaka iz Tiršove puštena kući, devojčica kritično

- Medicina nije zakazala. Veliki broj mojih kolega koji su bili tu, radili su non-stop, sada su otišli na zaluženi odmor, radilo je šest sala istovremeno. Ne pamtimo ovakvo vreme od devedesetih. Dva dečaka iz Tiršove su puštena kući, devojčica je kritično. UKC devojčica i profesorka će ići još jednom na operaciju. Juče je bilo 13 povređenih, a sve povrede su nanete vatrenim oružjem - kaže Grujičić.

Ona je navela da su ekipe Hitne pomoći obavile fantastičan posao i teren u Mladenovcu su stigle pre policije.

Kako je dodala, za troje ljudi nije spasa. Od 13 povređenih u Mladenovcu, svi su u životnoj opasnosti jer je reč o prostrelnim ranama i nikada se ne može pouzdano reći kakve posledice mogu da budu.

Grujičić je istakla da su sve povrede jako ozbiljne, što je uvek situacija kada je reč vatrenom oružju.

Ima dovoljno doza krvi

Dodala je da ima dovoljno doza krvi.

- Važno je da se davanje krvi nastavi i da su svakom trenutku ima dovoljno krvi da možemo da pomognemo svima kojima je potrebno - istakla je ministarka.

Podsetimo, u masakru u selima kod Mladenovca Uroš B. je ubio osmoro i ranio 14 ljudi, a u sredu je učenik sedmog razreda ubio osam đaka u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i čuvara, a ranio šestoro učenika i nastavnicu.

U UC je smešteno troje đaka, od kojih je jedan teško povređen, i nastavnica, a u "Tiršovoj" je troje dece, među kojima devojčica koja je i dalje kritično.

U Urgentnom centru, u KBC "Dragiša Mišović" i u smederevskoj bolnici smešteni su povređeni iz masakra u okolini Mladenovca.

Autor: