AKTUELNO

Savet roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ odlučio je danas da se učenici ove škole, u kojoj se prošle nedelje desio nezapamćeni masakr, sutra 10. maja, vrate u školu.

Na današnjem Savetu roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“, raspravljalo se o sutrašnjem povratku u školu nakon što je u toj obrazvnoj ustanovi učenik ubio osmoro dece i čuvara, a ranio još njih šestoro, uključujući i nastavnicu istorije.

Roditelji pojedinih učenika ove škole nisu bili saglasni sa odlukom o povratku u školske klupe sutra, ali kako je i ranije najavljeno, đaci ove škole od sutra će se vratiti na nastavu po ciklusima.

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

Pomoć i podršku đacima ove škole i svih škola u Srbiji, roditeljima, ali i nastavnicima, pružaju psiholozi i psihijatri Instituta za mentalno zdravlje, Klinike za psihijatriju KCS, brojne druge zdravstvene ustanove i udruženja.

Podsetimo, podrška dolazi u danima kada se svi još uvek opravljaju od zločina, kad je K.K. (14) ubio 3. maja osmoro svojih školskih drugova i čuvara škole, a ranio je još šestoro dece i nastavnicu.