AKTUELNO

Na ulicama Beograda zabeležen je jeziv snimak na kojem se vidi grupa od šest dečaka, koji iznenada istrčavaju na kolovoz, usled čega vozila naglo usporavaju, ali tu nije kraj.

Deca, potom, odlučuju da opkole jedno vozilo, potom ga prate u stopu. Na kraju, kada vozač odluči da stane, oni ostaju poređani oko vozila i fotografišu ga.

Ono što posebno uznemiruje jeste činjenica da se ovakva scena ne dešava prvi put. Naime, reč je o opasnoj igri koja je nazvana "car spotting", jezivom "trendu" koji je prisutan među decom u pojedinim delovima Evrope i sveta, a koji se sada, nažalost, širi i među decom u našoj zemlji.

“Ovo je stvarno jezivo, već mesecima, po ceo dan, vikendom je još gore. Deca jure ‘besne’ automobile da ih slikaju, trče preko ulice kao muve bez glave”, piše u objavi na Instagram stranici Serbia Live Beograd.

Kako se dalje navodi u objavi, u ovom "izazovu" ne učestvuju samo deca, već i neki vozači. Oni voze brzo, navodno, znajući da će deca da ih fotografišu.

Mnogi vozači ipak ostanu neprijatno iznenađeni, pa i uznemireni ovakvim ponašanjem dece.

Jedan korisnik naveo je da nije problem "car spotting", nego "ponašanje klinaca koji trče i ne gledaju kuda idu", pa je podelio svoje iskustvo sa ovom opasnom igrom.

“Nama su istrčali barem 5 puta da bi slikali auto, sva sreća pa nismo išli brzo, ali par puta se dešavalo da ljudi ukoče naglo, jer oni samo istrče na put”, komentarisao je korisnik i dodao:

“Neko neće stići da odreaguje, pa čak i 40 kilometara na sat da vozi”, dodao je korisnik Instagrama.

Ovoj deci koju je zabeležila kamera u opasnoj igri očigledno nije cilj samo da slikaju automobil, već i čitava akcija u kolovozu koja je prvenstveno opasna za njih, ali i za druge učesnike u saobraćaju.

#Izazov

#deca