AKTUELNO

Kampanja će trajati do 8. juna i u tom periodu građani mogu svakoga dana da predaju oružje u najbližoj policijskoj stanici, rekla je za Pink Jasmina Puhača iz Službe za suzbijanje kriminala.

Puhača je rekla da je kontrola streljana krenula od 8. maja i da će trajato do 8. juna, i da je zaključno sa 30. majem, ukupno predato 41.376 komada oružja, 2 miliona 35 hiljada i 829 komada municije i 11.125 komada minsko eksplozivnih sredstava.

- To je jedan veoma dobar rezultat za ovaj vremenski period, građani su pokazali izuzetnu odgovornost. Građani još uvek mogu da predaju oružje koje je ostalo posle smrti vlasnika. Kampanja će trajati do 8. juna i u tom periodu građani mogu svakoga dana da predaju oružje u najbližoj policijskoj stanici - rekla je Puhača.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ukoliko nisu u mogućnosti da donesu oružje iz bilo kog razloga mogu da pozovu da dođemo mi do njih da preuzmemo.

- Građani nisu dužni da daju podatke o oružju i za predaju oružja ne podlažu krivičnoj odgovornosti u bilo kom smislu - rekla je Puhača.

Ranka Jović, šef Odseka za oružje u upravi za upravne poslove, rekla je da na teritoriji Srbije ima oko 200 streljačkih klubova, do sada je izvršena kontrola ukupno 43 strelišta, naložene su 63 mere.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ono što treba napomenuti jeste da svako pravno lice može izvršiti nabavljanje oružja od strane MUP-a u skladu sa delatnošću sa kojom se bave - rekla je Jović.

Kako kaže, pre podnošenja zahteva mora policijskoj upravi da se podnese i pozitivno mišljenje sektora i sistematizacija radnih mesta i lica koja će obavljati poslove u vezi sa oružjem.

Autor: