AKTUELNO

Vlada Srbije donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a sada je objašnjeno kako će izgledati zaključivanje ocena.

Naime, ocene će se zaključivati na osnovu ocena koje su učenici do sada dobili u e-dnevnik.

- Ukoliko su ocene "na klackalici", odnosno nastavnik se dvoumi da li da da veću ili nižu ocenu, davaće se veća - potvrđuju iz Vlade.

Uskoro će pisana odluka Ministarstva prosvete stići svim školama u Srbiji.

Podsećamo, kraj školske godina za sve škole u Srbiji biće 6. juna, a OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj se desilo masovno ubistvo 3. maja, ostaje škola i dobija memorijalni deo, potvrđeno je iz Vlade.

- Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince. U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu. Vodeći računa upravo o tome, Vlada Republike Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji - saopštili su iz Vlade.

Kako kažu,škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele.

- U tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti. Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Autor: