AKTUELNO

Već šest dana u Grčkoj traje potraga za nestalim Kikinđaninom Radovanom Juračićem (44). Novih informacija nema, a njegova porodica od ponedeljka proživljava agoniju i nada se da je Radovan živ i zdrav.

Radovanova majka, Radoslava Markov (64), u suzama provodi dane, a za Informer kaže da se nada da je njen sin, kao mnogo puta do sada, napravio neslanu šalu. Kaže da drugog izbora nema - jedino da plače i svake sekunde očekuje informacije, u nadi da će uskoro ugledati sinovljeve oči, na svoj rođendan 9. juna.

- Ja se nadam da je moj sin živ. Kažem da je živ, a opet ne znam. Nadam se - kroz suze kaže majka koja čeka sina.

- Uvek je znao da me iznenadi, mnogo lepog mi je priređivao. Očekujem da se javi 9. juna, za moj rođendan, da me iznenadi - priča Radoslava.

O Radovanovom nestanku obaveštene su srpska i grčka policija, koja se dosta angažovala, a u potragu se ukjlučio i Interpol.

Ipak, bol za nestalim Kikinđaninom sve je jača, pa njegov brat Momčilo uskoro namerava da ode u Grčku.

- Sređujem papire za put, brzo ću sve završiti. Svog brata ću dovesti u Kikindu. Moram otići i vratiću ga živog - priča Momčilo.

Podsetimo, Radovan Juračić iz Kikinde, nestao je u Grčkoj bez traga. On se 29. maja u Atini ukrcao na feribot i zaputio na ostrvo Kos, u nameri da nađe sezonski posao. Kao i nekoliko puta do sada, tamo ga je čekao kum. Međutim, Radovan ove godine nije stigao.

U trenutku nestanka na sebi je imao teksas bermude, crnu majicu kratkih rukava i plave patike. Nosio je crnu Adidas sportsku torbu, teget ranac na kojem je pisalo DexRock i ispod Josip. Porodica moli svakog ko ima bilo kakve informacije, da javi najbližoj policijskoj upravi ili na broj telefona 064 560 67 60.