AKTUELNO

U nastavku poslepodneva u predelima južno od Save i Dunava očekuje se promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u južnim, istočnim, centralnim i zapadnim predelima Srbije.

Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i vrlo obilnim pljuskovima. U ovim predelima u veoma kratkom vremenskom intervalu moglo bi da padne i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od poplava i bujica.

Najkritičnija situacija je na području Jagodine i okolnih mesta i na ovom području trenutno ima grada i veoma obilnih pljuskova, uz opasnost od poplava.

Trenutno i u istočnim predelima Srbije ima snažnih grmljavinskih oluja i veoma obilnih pljuskova, uz lokalnu pojavu grada.

Kako se grmljavinski sistemi premeštaju veoma sporo u severnoj visinskoj struji, mogli bi duže da se zadržavaju nad istim područjem.

Istovremeno, na severu Srbije je sunčano i toplo, naročito je vedro u Vojvodini i u tim predelima Srbije padavine se ne očekuju u toku vikenda, pri čemu bi ostalo sunčano vreme, uz temperature do 27 stepeni. U ostalim predelima Srbije maksimalna temperatura biće uglavnom od 21 do 25 stepeni.

#Vremenska prognoza

#grmljavina