AKTUELNO

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture izdvojiće oko milion evra za obnovu lokalnih puteva i mostova stradalih u poplavama u Ivanjici i Požegi, najavio je ministar Goran Vesić posle sednice opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Vesić je danas u ime Vlade Srbije, sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković, prisustvovao sednici Štaba u Ivanjici, na kojoj se razgovaralo o pomoći države u saniranju posledica poplava, koje su nakon obilnih padavina pogodile taj kraj.

“Na sednici su bili prisutni i predsednici opština Arilje i Požega, to su tri opštine koje su najviše pogođene poplavama. Na teritoriji Ivanjice proglašena je vanredna situacija u šest mesnih zajednica, na teritoriji Požege u 18. Razgovarali smo o tome šta možemo da učinimo da im pomognemo”, rekao je Vesić novinarima.

Preneo je da je šteta nastala na putnoj infrastrukuri, uglavnom na lokalnim i atarskim putevima, kao i na pojedinim mostovima, i to još od ranijih poplava.

“Dogovorili smo se da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture pomogne u rekonstukciji lokalnih puteva, kao i mostova u Požegi. Izdvojićemo oko milion evra, i to će biti urađeno u narednom periodu”, rekao je ministar Vesić.

Foto: Foto/Predrag Mitić

On je naveo i da je svoje domaćine obavestio da uskoro počinje rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici, što je obećano još prošle godine i za šta su obezbedjena sredstva iz budžeta.

Vesić je razgovarao i sa građanima mesne zajednice Osionica o obnovi puta dugog 5,3 kilometra, koji povezuje to naselje i Ivanjicu, a koja će početi u narednih mesec dana.

“Ovaj kraj je pogođen nepogodama, ali je ovo bogat kraj, koji zaslužuje posebnu pažnju države. Zato smo danas i došli ovde, da pokažemo da svi građani Srbije, kada se nađu u nevolji, mogu da računaju na pomoć svoje države”, poručio je ministar Vesić.

Autor: