AKTUELNO

Na terenu su kao i prethodnih dana ronioci Žandarmerije, ribolovci, ribočuvari i drugi koji su se uključili u potragu - rekli su iz PU Sombor

Iako bez rezultata za sada, detaljna pretraga Dunava, priobalja i obale u Apatinu neće biti obustavljana dok se ne pronađu nestali Antonijo (11) i Patrik (10), dečaci kojima se svaki trag gubi od ponedeljka 29. maja i čije su bicikle i stvari pronađene u blizini kajak kluba na obali.

- Potraga je u toku, neće biti obustavljena do daljnjeg. Na terenu su kao i prethodnih dana ronioci Žandarmerije, ribolovci, ribočuvari i drugi koji su se uključili u potragu - rečeno je "Blicu" u Policijskoj upravi Sombor.

Opsežna pretraga reke i terena započela je u utorak 30. maja i nije prekidana nijednog dana i pored loših uslova za pretragu zbog visokog vodostaja Dunava, nulte vidljivosti i svih okolnosti koje prate ovaj slučaj.

Porodice ne gube nadu

Nestanak dečaka najteže podnose članovi porodica, roditelji i bliska rodbina.

Kako su mediji preneli, Patrikov otac Slobodan Bogdan je rekao da ne gubi nadu i apelovao je na sugrađane, ali i sve druge ljude dobre volje da im pomognu u potrazi za dečacima.

Foto: Privatna arhiva

- Ne isključujem ni varijantu da su deca oteta. Zbog toga smo oblepili grad njihovim slikama. Molimo ljude da što više dele te fotografije, pa ukoliko ih neko primeti da nam javi. Spremni smo za svaku saradnju, samo da dođemo do dece! Više bismo voleli da verujemo u priču da su oteti, jer onda ima nade da su živi - rekao je Slobodan.

Odmah po njegovom apelu u potragu su se uključili volonteri i sugrađani koji su detaljno pretraživali Dunav i obalu nizvodno od mesta gde su nađene stvari dečaka i gde se sumnja da su ušli u reku.

Očevi sumnjaju da su dečaci oteti

Do roditelja stižu informacije da su možda dečaci kidnapovani i da su viđeni na raznim mestima.

U međuvremenu se pojavio svedok, muškarac iz Apatina koji je ispričao da ih je video kako se kupaju u reci u ponedeljak u poslepodnevnim satima.

Otac malog Antonija, Zoran Mišković je izjavio medijima da ne isključuje mogućnost i da čak veruje da su deca oteta. Sve okolnosti njemu ukazuju da su "namerno ostavljene bicikle i stvari".

On je ispričao da je njegov sin 29. maja posle škole došao kući, a zatim je oko 15 sati sa drugim dečacima otišao da vozi bicikl.

- Svaka čast svima koji traže i na reci i na obali. Svi se nadaju da su živi. I ja mislim da su živi i da su oteti, da su ih ukrali. Ne spavamo, tražimo ih danima i noćima i nećemo stati dok ih ne nađemo - kaže Zoran i poručuje da je spreman sve da da samo da im se deca vrate.

Slične sumnje imala je već prvog dana potrage i jedna od rođaka dečaka Patrika.

- Nada umire poslednja. Nadamo se živi, da će se pojaviti. Ne verujem da su ulazili u reku. Mislim da ih je neko odveo i stvari složio na obali da bi sve izgledalo kao da su ušli u Dunav. Delim mišljenje roditelja i nadam se da su oteti, jer onda možemo očekivati ponovo da ih vidimo. U suprotnom, to je gotovo nemoguće. Ovde je Dunav dubok oko 30 metara, ima puno virova, voda nosi, guta...- rekla je rođaka koja od prvog dana prati potragu za Patrikom i Antonijom.