AKTUELNO

Veliki broj reka i bujičnih potoka izlili su se na teritorije opštine Sjenica u kojoj je proglašena vanredna situacija.

- Veliki broj vodotokova se izlio iz korita, došlo je do oštećenja putne infrastrukture, plavljenja stambenih, pomoćnih i poslovnih objekata”, saopštio je Štab za vanredne situacije Sjenice.

Jako nevreme pogodilo je Sjenicu i dan ranije. Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić kazao je tada da se ogromna količina kiše za kratko vreme sručila i da se osim reke Grabovice izlio i potok Tuhovac i Medorački potok.

- Poplavljenih domaćinstava ima i uz ova dva vodotoka. Na žalost naše mogučnosti su male. Činimo sve što je u našoh moći. Punimo dzakove peskom. Nadležne službe izlaze na teren ali izgleda da je ovo postala naša stvarnost sa kojom ćemo morati da se naviknemo da živimo”, kazao je za RINU prvi čovek opštine Sjenica.

Obilne padavine nisu zaobišle ni Novi Pazar, a u tom gradu biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija kako bi se u što kraćem roku sanirale štete od nevremena. Oštećeni su lokalni putevi, u pojedina domaćinstva prodrla je voda a usled udara groma došlo je i do velikog požara na porodičnoj kući.

#Kiša

#Poplave