AKTUELNO

Čuveni domaći brend tradicionalno nastavlja da pruža podršku najtalentovanijima na kulturno- umetničkoj sceni.

Gorki List, jedan od vodećih domaćih brendova, sinoć je dodelio prestižnu Gorki List nagradu za najboljeg mladog glumca na Ravno Selo film festivalu, koju je ponosno ponela Nevena Nerandžić za ulogu Manje u filmu Manja. Nagrada u iznosu od 1.000 evra, predstavlja plod dugogodišnjeg partnerstva između Gorkog Lista i festivala koji neguje i promoviše mlade talente u filmskoj industriji.

Šesti Ravno Selo film festival održan je od 22. do 25. juna, na kome je prikazano više od 40 filmova, a festival je tradicionalno orijentisan ka mladima. Manifestacija je nastala na inicijativu našeg poznatog glumca Lazara Ristovskog sa ciljem da se Domu kulture u Ravnom Selu koji je izgoreo ponovo vrati stari sjaj, kao i da se omladini približe filmska umetnost i stvaralaštvo. Prema rečima osnivača važno je da postoje mesta gde će mladi pokazati kreativnost i imati priliku da rade ono što vole, a misija ovog festivala ima u fokusu film u njegovom najširem smislu: od amaterskog, preko srednjoškolskog do profesionalnog filma i uključenja svih generacija lokalne sredine u festival, ne samo kao publike nego i kao aktivnih učesnika.

Gorki List nagrada za najboljeg mladog glumca je značajno priznanje koje se dodeljuje kao podsticaj mladim talentima u filmskoj industriji. Nagrada se dodeljuje umetniku koji se istakao svojim izuzetnim glumačkim dostignućima. Kao verni pratilac umetnosti, a posebno filmske, Gorki List se vezuje za najveće filmske i kulturne manifestacije u našoj zemlji i regionu, negujući tradiciju prepoznavanja pravih vrednosti i umetničkih ostvarenja koja daju svoj doprinos pozitivnom menjanju stvarnosti.

"Jako mi znači ova nagrada i mnogo sam zahvalna što je neko prepoznao sav taj uloženi trud i rad. Ceo naš tim je radio mesecima na ovom filmu i ova nagrada svima nama dođe kao neka kruna za celokupan rad koji smo kao filmska ekipa uložili u film MANJA. Bilo je jako zahtevno, ali trud se isplatio. Mnogo mi znači što je publika na dan projekcije i pored nevremena želela da pogleda film i vratila se nakon oluje na novu projekciju. Meni je to samo podstrek da nastavim dalje i opravdam njihovo poverenje sa nekim novim ulogama"- izjavila je nakon dodele nagrade Gorki List Nevena Nerandžić.

"Kao verni poštovaoci umetnosti naša ideja vodilja je da podržimo prave vrednosti i mlade posvećene i talentovane vizionare koji sa puno ljubavi i strasti rade svoj posao. Gorki List već dugi niz godina podržava umetničke projekte i manifestacije koje promovišu autentičnost i bogatstvo domaće kulture. Ponosni smo što smo deo ovog značajnog festivala i što imamo priliku da ohrabrimo naše mlade buduće filmske zvezde na koje ćemo jednog dana svi biti ponosni"- istakao je kreator i osnivač brenda Gorki List, Vojin Đorđević.

Ravno Selo film festival jedan je od najznačajnijih kulturnih događaja na ovim prostorima, orijentisan ka mladima i predstavlja međunarodni debitantski festival prvog ili drugog filma. Cilj festivala je da pruži šansu talentovanim mladim umetnicima da prikažu svoja prva igrana ili dokumentarna ostvarenja i steknu priliku da osvoje jednu od pet nagrada u pet različitih kategorija.

#Gorki list