AKTUELNO

Udruženje za zaštitu potrošača Efektiva objavilo je na svom Tviter nalogu upozorenje na novu prevaru u Srbiji!

- Oprez! Od besplatne masaže do magične prostirke od 1.000 evra! S obzirom da je unuk adv. pripravnik, proizvod je vraćen na adresu predatora, prema odredbi Zakona o prodaji na daljinu, a krivična prijava ide ovih dana, pa ćemo je objaviti - piše u objavi sa fotografijama mejla koji su dobili od jednog potrošača.

- Želim da Vas obavestim o problemu sa kojim se susrela moja baka kao potrošač. U toku prethodne nedelje kontaktirana je putem telefona od strane nepoznate žene iz kol centra pa je tom prilikom upitana za godine, zdravlje, sa kim živi itd... Tom prilikom su joj ponudili i besplatnu masažu saznavši sa ima bol u leđima - piše na fotografijama i nastavlja:

- Dana 21. 8. joj se na vratima kuće pojavila žena predstavljajući se kao doktorka u penziji i da dolazi u vezi pređašnjeg poziva. Međutim, i ne pominjući masažu od starta je počela da joj daje neke proizvode jastuke, prostirke koje je odmah odbila jer je sa penzijom od 20.000 dinara ne može da priušti bilo kakve proizvode, ali izvesna doktorka je rekla da je to poklon za nju i ne treba ništa da plaća ponovivši to više puta uz uslov da ne priča nikome pa ni svojoj deci kao i da potpiše nekoliko papira.

Potrošač kaže i da je naivna žena koja ima 90 godina potpisala misleći da dobija poklon.

- Dana 23. 8. na njenu adresu stiže račun iz jedne firme na iznos 123.590 dinara čime je jasno dovedena i održavana u zabludi čime je izvršeno krivično delo prevare iz člana 208 Krivičnog zakonika. Ovim putem želim da vas obavestim o problemima potrošača i zamolim da reagujete svojim sredstvima. Mi ćemo svakako podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu - zaključuje se u mejlu.

Autor: