AKTUELNO

Nakon toplih i sunčanih dana, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na pljuskove sa grmljavinom, a ovog poslepodneva se na udaru našao Novi Sad.

Kako se vidi na snimku, ulice su u potpunosti poplavljene, a kiša neumorno pada.

Jak pljusaku Novom Sadu se pojačava iz minute u minut, a kišna zavesa otežava normalno odvijanje saobraćaja.

Putevi su do te mere poplavljeni da automobili u pojedinim ulicama doslovno "plivaju".

U naselju Klisa je počeo i da pada jak grad.

I železnička stanica u Novom Sadu je totalno poplavljena

Nevreme u Vojvodini

Da podsetimo, meteorolozi su ranije najavili da se na području Vojvodine očekuje jaka konvektivna oblačnost koja će uslovljavati intenzivne pljuskove sa grmljavinom.

- Na području Vojvodine jaka konvektivna oblačnost uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom i lokalnom pojavom sugradice - navedeno je na sajtu RHMZ.

Pljuskovi i u Beogradu

Takođe je najavljeno i da se u pojedinim delovima Beograda mogu očekivati kratkotrajani pljuskovi.

Podsetimo, septembar će prema najavama meteorologa obeležiti temperature iznad proseka i čak 17 letnjih dana, a na samom početku meseca u pojedinim mestima u Srbiji vreme će biti pravo tropsko, jer će živa na termometrima premašiti 35 stepeni Celzijusa.

- Već na samom početku septembra možemo očekivati da će maksimalne temperature biti od 30-32 stepena. To se odnosi na prva tri dana septembra, dok će nakon toga temperature pasti, ali 6-7. septembra zbog prodora toplog vazduha iz Sredozemlja treba očekivati više temperature - oko 30 stepeni u većem delu Srbije, a na jugu zemlje čak i do 35 stepeni - u četvrtak 7. septembra - rekao je pre nekoliko dana meteorolog Slobodan Sovilj vremensku prognozu za mesec u koji smo tek zakoračili.

Autor: