AKTUELNO

Iako jesen kuca na vrata, sezona uzbudljivih manifestacija širom naše zemlje je i dalje u punom jeku. Jedna od najstarijih - Dani berbe grožđa u Vršcu, poznatija kao “Grožđebal”, biće održana od 14. do 17. septembra, a kompanija „Srbija voz“ uvela je specijalne polaske vozova tokom trajanja ove popularne manifestacije.

Dodatni polasci iz Vršca za Beograd uvedeni su 15, 16. i 17. septembra i to u 23.55 časova.

- Jedan od najvažnijih ciljeva naše kompanije i svih zaposlenih je da putnicima svakog dana, u svakom trenutku, omogućimo brzo, udobno, i što je najvažnije - bezbedno putovanje. Sa tom idejom udružili smo snage sa Turističkom organizacijom Vršac kako bismo svim ljubiteljima grožđa i vina omogućili da uživaju u ovoj prelepoj manifestaciji i jednom od najlepših karnevala u našoj zemlji, najboljim vinima vršačkog kraja i koncertima najvećih muzičkih zvezda, a potom se bezbedno i brzo vrate svojim kućama – kaže Ivan Bulajić, v.d. direktora kompanije „Srbija voz“.

Kako dodaje, osim udobnog, brzog i sigurnog putovanja do i sa „Grožđebala“, putnici će uživati u još jednoj pogodnosti.

Foto: Grožđebal Vršac - TO Vršac

- U saradnji sa TO Vršac svim putnicima koji tokom vikenda, 16. i 17. septembra, budu imali povratnu kartu i to sa povratkom za Beograd u 23.55, omogućili smo 30 odsto popusta za turističku turu koja se ne propušta – čuveni vršački „Put vina“. Vidimo se na „Grožđebalu!“ – poručio je Bulajić.

Turistička tura „Put vina“ podrazumeva posetu lokalnoj vinariji sa degustacijom najboljih vina i tradicionalnim mezetlukom. Umesto 1.500 dinara, putnike sa povratnom kartom ovo turističko i iskustvo koje pruža užitak za sva čula, koštaće 1.000 dinara.

Foto: Grožđebal Vršac - TO Vršac

Karte su dostupne za kupovinu putem mobilne aplikacije ili veb-sajta Srbija Voza, kao i na blagajnama i kartomatima.

Iz Turističke organizacije Vršac poručuju da ove godine očekuju rekordnu posetu kojoj će zasigurno doprineti i mogućnost da se posetioci kućama, nakon bogatog programa, vrate vozom.

Foto: Grožđebal Vršac - TO Vršac

- U trajanju od četiri dana, „Grožđebal“ se tradicionalno održava svake godine, trećeg vikenda septembra. Vozovi spajaju ljude i zahvaljujući našem partneru, kompaniji „Srbija Voz“, omogućili smo posetiocima da brzo, lako i po povoljnim cenama dođu u naš grad. Osluškujući njihove potrebe, uvedeni su dodatni polasci tokom trajanja manifestacije i tako smo omogućili svim posetiocima da se duže zadrže u Vršcu i proprate ceo program manfestacije. Dani berbe grožđa idealan su način da se ožive sva čula, upoznaju turističke atrakcije Vršca, uživa na obroncima Vršačkih planina i sazna nešto više o najkvalitetnijim srpskim vinima. Prema mišljenju mnogih, najatraktivniji događaji su „Grožđe iz aviona“, kada simbolično ovo voće pada sa neba, a jedan od najznačajnijih je „Put vina“ tokom kojeg se obilaze vinski podrumi, naravno, uz degustaciju - kaže Tatjana Palkovač, direktorka TO Vršac.

Foto: Grožđebal Vršac - TO Vršac

Ovog septembra, tokom trajanja „Grožđebala“, u Vršcu se očekuje više od 150.000 posetilaca. Osim gostiju iz Srbije, očekuju se i turisti iz susedne Rumunije ali i iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Mađarske, Nemačke, Austrije i mnogi od njih će upravo vozom, brzo i sigurno, stići u grad.

PROGRAM MANIFESTACIJE

Dani berbe grožđa u Vršcu, manifestacija poznatija kao vršački „Grožđebal“, jedna je od najstarijih manifestacija u Srbiji. I ove godine program će biti bogat i po meri svačijeg ukusa.
U Gradskoj kući organizuje se izložba posvećena grožđu i vinu, dok se na centralnim ulicama grada održava karneval. Tokom ovih dana Vršcem se širi miris kobasica koje se tradicionalno peku, dok se vino ispija na gotovo svakom koraku, uz nezaobilazne tamburaše.

Svake večeri na glavnoj bini koncerte će imati najveće muzičke zvezde: Zdravko Čolić, Sergej Ćetković, Tropiko bend i Tanja Savić. Za ljubitelje sporta priređuju se najrazličitija takmičenja, od tenisa i biciklizma, do ribolova i golubarenja. Najlepše dame se mogu odvažiti u izboru za Vinsku lepoticu, dok se najmlađi posetioci najviše zabavljaju na maskenbalu.

Detaljnije informacije nalaze se na sajtu Turističke organizacije Vršac.