AKTUELNO

Ministar prosvete Mladen Šarčević uručio je danas u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za doprinos nauci i obrazovanju, i poručio da se za tu nagradu vredi boriti.

Tokom uručenja nagrada, Šarčević je naglasio da nagrada ima veliku težinu, kao i da odražava duh Svetosavlja

- Svetosavska nagrada ožnacava nešto za šta se vredi zalagati, pokazuje da ste najbolji, da ste postigli ciljeve i ostvarili rezultate - kazao je resorni ministar.

On je dodao da smatra da je ministarstvo u poslednjih godinu dana postavilo dobre temelje, kao i da je većina ljudi koja radi u obrazovanju to prepoznala.

Posebno je istakao društveno odgovorne kompanije, koje su, kako dodaje, prepoznale da je potrebno pomoći obrazovanju.

Foto: Tanjug

- Ovo je dobra prilika da smo ujedinjeni u zajedničkoj misliji, a to je da u Srbiji obrazovanje bude mnogo bolje, kvalitetno, da budemo neko ko će iz toga crpeti bolji i lepši život, i da to sve sluzii da se država umnoži - istakao je Šarčević.

Dobitnici Svetosavske nagrade su: vaspitač i specijalista za muzičku kulturu u PU “Pčelica" iz Sremske Mitrovice Slobodanka Grčić, nastavnica matemaitike i računarstva u Osnovnoj školi "Lazar Savatić" u Zemunu Dejana Vojnović, nastavnik tehnike i tehnologije u Osnovnoj školi "Djura Jakšić" iz Kikinde, učenica šestog razreda Osnovne škole "Janko Veselinović" i "Petar Konjević" u Beogradu.

Neki od dobitnika su i učenica četvrtog razreda Beogradske gimnazije Anja Kovačević, nastavnik tehničke škole iz Kule Marijan Lj. Ivanov, direktor Tehničke škole u Užicu Dragan Tucaković, profesorka Fakulteta organizacionih nauka Vesna Damljanović, student prve godine Tehnološko metalurškog fakulteta u Beogradu Djorđe Ugrizović...

Foto: Tanjug

Nagrada je uručena i gradskom menadžeru Goranu Vesiću, koji je pokrenuo brojne akcije, među kojima su istaknute - osnivanje Fondacije za mlade talente Grada Beograda, projekat za racionalizaciju mreže škola, besplatna školu košarke za devojčice i mnoge druge.

Kompanije koje su nosioci ovogodišnje Svetosavske nagrade su "Viza", "Telekom Srbija", "Knjaz Miloš" AD Aranđelovac, "Univereksport", kao i Koncern "Bambi" iz Požarevca. Meseca održi novi sastanak i da se razgovara o sledećim temama koje treba rešavati.

#Mladen Šarčević

#Sveti Sava

#diplome

'