AKTUELNO

Povodom Dana Republike Srpske, ministarki zdravlja Republike Srbije prof.dr Danici Grujičić uručen je Orden zastave Republike Srpske sa srebrnim vencem za doprinos saradnji u oblasti zdravstva Republike Srbije i Republike Srpske, kao i za doprinos razvoju zdravstvenog sistema Republike Srpske.

Orden je ministarki Grujičić uručio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je istakao da je i kao lekar i kao čovek profesor doktor Danica Grujičić pomagala građanima Republike Srpske kao da su njeni rođeni i njeni najbliži.

- Uvek je dobro znati da nas neko u našoj Srbiji na ovaj način primećuje i pruža podršku - istakao je predsednik Dodik.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je povodom uručenja ordena izjavila da je ponosna što je prepoznata kao neko ko je blizak građanima Srpske jer se i ona u njoj uvek osećala među svojima.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Republika Srpska je rođena 9. januara, na Sv. Stefana, 1992. godine, pre ratnih dejstava, tog dana nije ubijen niko, nije pucano ni u jednog čoveka, nije ubijen ničiji svat, nije spaljena ničija zastava. Mi, ovde i danas obeležavamo demokratsku volju srpskog naroda da ima svoju državu koja je tog dana iskazana civilizovano, ljudski i po svim pravilima uspostavljanja jedne države kao kuće naroda koji na tom prostoru živi - istakla je u svom obraćanju ministarka Grujičić prilikom dodele ordena i povodom obeležavanja današnjeg praznika Republike Srpske.

Autor: