AKTUELNO

Nakon što je jutros došlo do eksplozije u fabrici Trajal u Kruševcu u kojoj je poginuo mladić Nikola Rašković (18), dok su u detonaciji teško povređeni Marko M. (38), Dušan J. (25), Sara C. (20) i još jedan radnik.

Pa da podsetimo, jutros oko 9 sati prilikom procesa rada došlo je do eksplozije u objektu za proizvodnju gorive trake. U eksploziji je tada stradao mladić, dok je četvoro radnika prevezeno u kruševačku bolnicu na dalju dijagnostiku.

- Čula se jaka detonacija, tresli su se prozori na kućama koje se nalaze u blizini fabrike. Osetio se jak miris paljevine i crni gusti dim, a ubrzo je krenuo haos, polciija, Hitna pomoć i vatrogasci su stigli na mesto detonacije - navodi naš izvor i dodaje:

- Ispred fabrike stvorila se velika gužva jer su žitelji nakon što su čuli vesti da je došlo do eksplozije uputili se put fabrike. Porodica, rođaci i prijatelji sa nestrpljenjem su isčekivali neke informacije vezane za njihove najbliže, a kada se saznalo ko je povređen oni su se uputili ka kruševačkoj bolnici.

Kako su nam rekli sagovornici, porodice povređenih su uznemireni i mole se da oni budu dobro.

- Tu su porodice svih povređenih. Zaista je strašno gledati ih, kako se priča, oni su bili u delu pogonu gde je i izbila eksplozija, gde je došlo do eksplozije, a da je najbliži bio mladić koji je poginuo - kaže on i dodaje:

Foto: Društvene mreže

- Za Marka M. porodica se moli i nadaju se da je jak jer je već bio u vojsci, trenira fudbal i fizički je spreman. Nadaju se da će prebroditi sve fizičke i psihičke posledice nakon ove tragedije. Takođe, brat povređenog Dušana J. rekao je da ne znaju kako je došlo do eksplozije, kao i da on nije dugo bio zaposlen u toj fabrici.

Prema rečima sagovornika, povređena devojka Sara C. odnedavno radi u kruševačkoj fabrici Trijal, tačnije, pet meseci gde je prethodno prošla obuku.

- Ne znamo šta joj se dogodilo, kao ni kako je došlo do tragedije. Strašno, ni povrede ne znamo koje su... Trenutno se nalazi u transportu iz kruševačke bolnice za VMA - navodi jedan od sagovornika.

Video: Tanjug /Radio televizija Kruševac