AKTUELNO

Darko Mladić: General kaže da je bolje, čeka se odlazak lekara iz Banjaluke

General Ratko Mladić, koji je operisan 8. januara u holandskoj bolnici, gde mu je ugrađen pejsmejker, preneo je porodici da je bolje, a očekuje se i datum kada bi mogla da ga posete četiri lekara iz Banjaluke, rekao je danas njegov sin Darko Mladić.

"Rekao je da je bolje. Nije mogao puno da priča, ali kaže da je bolje", naveo je Darko Mladić u izjavi za Srnu.

On je dodao da ne zna da li generalu u Hagu daju odgovarajući terapiju i lekove, te da porodica čeka da im pošalju izveštaj.

"Oni (u Hagu) su promenili pravila vezana za medicinsku dokumentaciju. Još nismo primili nikakve dokumente šta je rađeno, kako je rađeno, kako je prošlo, šta dalje. To čekamo", kazao je Darko.

Dodao je da je sa generalom posle operacije pričala supruga Bosa.

"Ne može da kaže ni da je bolje ni da je gore. On kaže da je bolje... Mi ne vidimo neku razliku, ali on kaže da se bolje oseća. Mi samo imamo od njega usmeno, ali treba nam dokumentacija, da doktori pogledaju šta je rađeno i kako je rađeno", naveo je Darko.

Što se tiče tima srpskih lekara, koji bi trebalo da ga posete, Darko Mladić je rekao da porodica čeka da im saopšte datum te posete za četiri lekara iz Kliničkog centra Banjaluka.

"Mi smo podneli svu dokumentaciju, čekamo da nam daju datum kada mogu da dođu. To su četiri lekara iz Banjaluke. Idu neurolog, kardiolog, pulmolog i još jedan lekar", kaže Darko.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom pritvoru kaznu doživotnog zatvora.

Autor: