AKTUELNO

Snežna oluja koja je paralisala Nemačku, stigla je u Hrvatsku, a očekuje se da će kasnije tokom dana pogoditi i Srbiju.

Sever Hrvatske već se zabeleo, a ima ga i u Hrvatskom zagorju, Međimurju, delovima Zagreba i okolini, Velikoj Gorici, javlja "Indeks.hr".

U Zagrebu padavine uveliko otežavaju saobraćaj, a u Zagorju se očekuje i do pola metra snega.

Jedna stavka na računu se ne menja – a tu je i podsticaj za proizvođače strujeSvežija vazdušna masa ide ka Srbiji i u danu pred nama će spuštati temperaturu najpre na severu, a zatim i u ostalim krajevima.

U toku prepodneva, sneg će prvo pasti na severu i zapadu zemlje.

RHMZ naveo je na svom sajtu da se prvo u toku prepodneva u Bačkoj, na severu Banata i zapadu Srema očekuje prelazak kiše u sneg.

U ostalom delu Vojvodine, na području Beograda, u zapadnoj i centralnoj Srbiji kiša.

U narednim satima temperatura će biti u padu pa će kiša postepeno prelaziti u sneg.

Kasno večeras snežne padavine stići će i do krajnjeg juga Srbije, dok će na severu u to vreme prestati. Može doći do formiranja manjeg snežnog pokrivača.

Kretanje oluje pogledajte ovde.

Sutra na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz stvaranje ili povećanje snežnog pokrivača, naročito u planinskim predelima, gde se očekuje od 10 do 30 cm novog snega. U nižim predelima manji snežni pokrivač. Padavine će do sredine dana prestati u zapadnim i centralnim krajevima, a do uveče i na jugu Srbije. Vetar će biti u slabljenju.

Kako će se kretati snežna oluja iz sata u sat

Kako se može videti na meteorološkoj mapi na sajtu vremeradar.rs, sneg će padati pre podne u Vojvodini, sredinom dana u zapadnoj Srbiji, posle podne u centralnim i jugozapadnim krajevima, a krajem dana i u toku noći i u ostalim predelima, ali uz istovremeni prestanak padavina na severu.

Autor: