AKTUELNO

Klimatolog sa Fizičkog fakulteta u Beogradu Vladimir Đurđević govorio je da li je u Srbiju stigla snežna oluja koja je okovala Evropu.

- Mi smo dobili parčence tog sistema. Neće nam stići veće parče jer će nastaviti da ide prema istoku. Nećemo imati tako niske temperature kao što su bile u centralnoj i severnoj Evropi. Biće vreme postepeno toplije do srede. Sreda će verovatno biti najtopliji dan sledeće nedelje - objasnio je klimatolog.

Naveo je da ćemo opet imati malu promenu vremena ka hladnijem režimu.

- Ovakvo stanje odgovara prosečnom stanju za zimu. Sad ulazimo u neki režim kad tokom dana bude toplo, a tokom noći hladno. U narednim danima ćemo imati jutra sa mrazevima, a tokom dana će temperature biti nešto iznad nule. Tako će biti do srede, kad se ponovo očekuju temperature oko 10 stepeni. Posle toga će biti zimsko vreme, kad će ujutru biti mraz a popodne malo iznad nule - naveo je Đurđević.

Klimatolog je za medije rekao da deluje da će februar biti sa očekivanim temperaturama.

- Februar je topliji mesec u odnosu na januar i s obzirom na to deluje da će februarske temperature biti više nego januarske. Trebalo bi da vreme bude relativno stabilno prema dugoročnim prognozama, sa velikim ogradama jer se radi o verovatnoćama kad je reč o dugoročnim prognozama - objasnio je sagovornik.

Prema njegovim rečima, ovo bi bilo to što se tiče zime jer dani u februaru postaju duži i topliji.

Autor: