AKTUELNO

Visok kvalitet života, a ujedno i, kako im je obećavano, oaza porodičnog mira - za stanovnike novobeogradskog bloka 65 ostala su samo slova na papiru.

Mir nemaju, i to već skoro dva meseca, a normalno funkcionisanje kažu - kvari im ova ograda.

Foto: TV Pink Printscreen

- Postavljanjem ove ograde, mi nemamo normalnu cirkulaciju i kretanje oko oogo objekta. Mi ne mozemo da prođemo sa jedne na drugu stranu zgrade, sa druge strane su nam kante za smeće, pa idemo kroz garažu...nama je onemogućeno kretanje, što je kršenje zakona i nedopustivo - kaže stanar Dragan Đorđević.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovaj problem, kažu, pokušali su da reše na više adresa - međutim, to im nije pošlo za rukom i pored, kako ističu, dokumentacije u kojoj se jasno navodi da ovoj ogradi tu nije mesto. Obraćali su se i vlasniku lokala, ali i tu - slaba vajda.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nismo naišli na razumavanje. On smatra da ima pravo na ovo što je uradio. Mi smo pregedali sve papire, a u papirima koji su javni i dopustni i koji zakonski određuju proceduru za gradnju, ne postoji nikakva ograda, a koja je sada nama problem - rekao je Đrođević.

Foto: TV Pink Printscreen

A ukoliko stanari sami reše ovaj problem, odnosno sklone ogradu koja se nalazi na zajednickoj površini, vlasnik lokala koji inače ne radi - najavio im je, prema njihovim rečima, tužbu za izgubljenu dobit.

To tada gube samo žitelji ovog kompleksa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Idem sa kolicima, imam decu, moram da kružim. smeta nam jer ne možemo da prođemo kroz svoj kompleks. Sve je ovo protiv zakona i mora da se reši - kaže stanarka Ana Marković.

Sa njom je saglasna i stanarka Jovana Raković navodi da olgrada smeta svim stanarima i da osobe sa invaliditetom ne mogu da prođu.

Foto: TV Pink Printscreen

I biće da u ovom slučaju "lepa reč, gvozdena vrata ne otvara". To tada, stanari ovog novoboegradskog bloka, umesto kroz prolaz, mogu da prolaze samo kroz agoniju.

Autor: