AKTUELNO

Stanovnici novobeogradskog bloka 65 već skoro dva meseca suočeni su sa nesvakidašnjim problemom. Naime, život im kvari, ni manje ni više, nego ograda oko zgrade.

Naime, postavljanjem ograde od strane samoživog komšije, stanovnici ovog bloka nemaju normalnu cirkulaciju i kretanje, ne mogu da prolaze sa jedne na drugu stranu zgrade, odnosno doslovno im je onemogućeno kretanje.

Dragan Đorđević, stanar, rekao je da su problem pokušali da reše na više adresa - međutim, to im nije pošlo za rukom.

- Ograda je postavljena, za nju ne postoji građevinska dozvola, po Zakonu o planiranju i izgradnji samo dve vrste ograda se mogu postaviti bez građevinske dozvole, to je žičana i drvena - kazao je Đorđević za Novo jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Đorđević je istakao da je ograda koja je napravljena veliki problem za majke sa decom, koje moraju da idu preko neke trave.

- Taj kupac je čak nama objašnjavao kojim mi stazama možemo da idemo, a da ne moramo da koristimo taj prolaz - otkrio je Đorđević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je naveo, ni u jednom zvaničnom dokumentu se ne pominje ova vrsta ograde.

- Čak i da je prodavac dao saglasnost, to nije mogao da uradi kupac, a da nema građevinsku dozvolu - pojasnio je Đorđević i dodao da je ograda napravljena na svoju ruku.

Đorđević je uputio apel svima da obrate pažnju na ugovore koje potpisuju.