AKTUELNO

U Srbiji će biti umereno oblačno, toplo i vetrovito, ponegde s kratkotrajnom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Više padavina biće u toku noći na severu, zapadu i jugozapadu Srbije.

Duvaće umeren i jak, južni i jugozapadni, u košavskom području jugoistočni vetar, ponegde sa olujnim udarima.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike neće pogodovati većini hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje asmatičarima, cerebrovaskularnim bolesnicima i reumatičarima.

Najniža temperatura će biti od minus dva do 10, najviša od 10 do 17 stepeni. U Timočkoj Krajini će biti hladnije sa temperaturama od pet do 10 stepeni.

U Beogradu će biti umereno oblačno, toplo, vetrovito i veći deo dana suvo. U pojedinim delovima grada moguća je kratkotrajna kiša. Vetar će biti umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura će biti oko devet, najviša oko 16 stepeni.

U subotu se očekuje jače naoblačenje s kišom sa severa i zapada Srbije, koje će se tokom dana proširiti na ostale krajeve. Na planinama će padati sneg. Uveče i u toku noći kiša će ponegde preći u sneg i u nižim predelima.

U nedelju se očekuje postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. U ponedeljak će biti umereno oblačno i suvo, a u utorak i sredu se očekuje naoblačenje s kišom.

U četvrtak će biti suvo uz delimično razvedravanje.

#Kiša

#Oblaci

'