AKTUELNO

Desimir Dačić, otac ministra spoljnih poslova Ivice Dačića sahranjen je danas na Novom groblju. Desimir je preminuo 30. januara u Beogradu.

Na sahrani Desimira Dačića, ministar Dačić, skrhan od bola, održao je govor.

- Dragi moj Desimire, održao sam milion govora u životu, ali ovaj mi je najteži, jer je ovo najteži dan u mom životu. U njegovom životu nema ničega čega bi se stideo. I mi smo se ceo život trudili da njega ne obrukamo. Radio je u narodnoj miliciji u najteže vreme, borio se za Srbiju, ja sam rođen na Kosovu jer je on radio tamo - rekao je kroz suze Ivica Dačić.

- Vodio je mučenički život, borio se za svoju decu, za naše školovanje, sve je sam radio i gradio, sakupljao je pečurke i šipurke da bi zaradio za nas. Sve što smo mi danas, to je on. Pred smrt nam je govorio: "Pustite mene, gledajte decu". Nedostajaće nam puno, nije dočekao 80. rođendan koji je 3. marta. Na dan kad je on umro bio sam u Vatikanu, nije dočekao da čuje da me je Putin odlikovao, umro je sat pre toga, zato taj orden posvećujem njemu - rekao je Dačić.

Dačić se "slomio" kada su kovčeg spuštali u raku. Plakao je pridržavajući majku koja je jedva stajala na nogama.

Na sahrani oca lidera SPS, Desimira Dačića, ispred kapele okupio se veliki broj ljudi, članovi porodice, prijatelji i javne ličnosti, među kojima je najviše onih iz sveta politike.

Među njima su Aleksandar Antić, Maja Gojković, Žarko Obradović, Dragan Marković Palma, istoričar Predrag Marković, advokat Toma Fila, novinar Milomir Marić, Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugi.

#Ivica Dačić

#Otac

#Sahrana

'