AKTUELNO

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabim padavinama i najvišom temperaturom do 13 stepeni.

Kako je saopštio Republiči hidro-meteorološki zavod (RHMZ), na severu i u Negotinskoj Krajini biće uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, dok se u ostalim krajevima očekuju mestimično slabe kratkotrajne padavine, u nizim predelima kiša, a u planinskim sneg.

Duvaće umeren i jak, na severu Vojvodine i istoku Srbije i olujni, zapadni i severozapadni vetar, sa najjačim udarima u planinskim predelima istočne Srbije.

Najniža temperatura od -2 stepena do 5 stepeni, a najvisa od 8 do 13 stepeni.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, pre podne je moguća kratkotrajna kiša, a posle podne se očekuju i sunčani intervali.

Foto: Univerzum HD Media/N.M.

Vetar umeren do jak, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od 2 stepena do 5 stepeni, a najvisa oko 11 stepeni.

U petak iznad većeg dela suvo sa suncanim intervalima, samo na istoku i jugoistoku Srbije oblačno, tek ponegde uz slabe mešovite padavine.

Severozapadni vetar biće u kratkotrajnom slabljenju.

Uveče na severozapadu naoblačenje, koje će se u toku noći premeštati preko ostalih predela Srbije, uslovljavajući prolaznu kišu u nizim i sneg u brdsko-planinskim predelima, ali i lokalnu pojavu poledice usled zaleđivanja mokrih površina.

Foto: Univerzum HD Media/N.M.

U subotu ponovo vetrovito sa jakim severozapadnim vetrom, koji će dostizati i udare olujne jačine.

U toku dana postepeno razvedravanje, a oblačno sa kišom i snegom zadrzaće se samo ujutro i pre podne na istoku i jugoistoku Srbije.

U nedelju vetar u slabljenju, a slabe kratkotrajne padavine biće moguće samo u brdsko-planinskim predelima.

Sledece sedmice suvo i toplije uz promenljivu oblačnost i sunčane intervale.

Autor: