AKTUELNO

Podgorica dan nako stravične tragedije zavijena u crno. M.D. (52), je ubio juče ubio svoju suprugu V.D. (50) i sina Đ.D. (13), a potom izvršio samoubistvo.

Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je najgore što okolina nije u mogućnosti da prepozna nekoga ko bi potencijalno mogao da počini takav zločin.

Foto: TV Pink Printscreen

- Neretko se dešava, da baš ljudima za koje bi rekli da nikada neće učiniti tako nešto, kvrcne nešto u glavi i to učine. Ne znamo kakva je bila unutrašnja potreba tog čoveka, u kakvim se problemima nalazio...- naveo je Oberknežev.

Kako je dodao, države na ovim prostorima treba da porade na tome da se lakše prepozna da takva mogućnost postoji.

Analitičar Srbislav Filipović kaže da je to samo jedna u nizu porodičnih tragedija kojima svedočimo u regionu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Očigledno ovaj region vuče ozbiljne frustracije iz devedesetih godina, zatom ekonomskih, privrednih i društvenih tranzicija nakon 2000. godine - naveo je Filipović i dodao:

Takve stvari možemo da analiziramo samo kao porodični ljudi, sinovi, braća, roditelji...Pitanje je šta ljude nagoni da podignu ruku na nekoga, pa i na životinju, a ne na dete ili ženu.

Slavko Ivković, univerzitetski profesor kaže da ne ubija oružje nego ljudi. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Kao društvo smo zaboravili zašto pripadnici službe bezbednosti imaju beneficirani radni staž. To je izuzetno teška profesija. Mi ne znamo sa kakvim se sve oni pritiscima susreću na radnom mestu. Mi ne znamo da li su imali porodične probleme...ali to nije izgovor - istakao je Ivković.

On je apelovao na društvo da posveti veću pažnju ljudima koji su izloženi velikom pritisku, a oni su skloni pucanju.

Autor: