AKTUELNO

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" dobio je savremeniju kateterizacionu salu, koja znači i veliki napredak u oblasti pedijatrijske kardiologije.

Kako je za Pink objasnio prof. dr Vladislav Vukomanović, načelnik kardiologije ovo je Rols Rojs među operacionim salama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je veliki skok i napredak u oblasti pedijatrijske kardiologije, najveći do sada u istoriji lečenja dece sa urođenim srčanim manama - istakao je Vukomanović i naglasio da je ovo jedna od najsavremenijih sala u Evropi.

Imam godina da mogu da se setim prve kateterizacione sale u Institutu za majku i dete. Ovo je Rols Rojs među operacionim salama. Ovo je najsaveremnija kateterizaciona sala koja će omogućiti lečenje najvećeg broja dece sa urođenim srčanim manama

Foto: TV Pink Printscreen

Njegova koleginica Staša Krasić kaže da se godišnje obavi 150 intervencija, sa novim mogućnostima će se taj broj sigurno povećati.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ova sala će nam omogućiti da deca koja imaju srčane mane dobiju savremeni tretman, manje traumatski u odnosu na otvaranje grudnog koša i kardio-pulmonalni baj-pas. Ove intervencije se izvode sa malo bola i posle nekoliko sati, ako sve protekne kako treba, odlaze kući - naveo je Sergej Prijić, dečiji kardiolog.

Foto: TV Pink Printscreen

Napomenuo je da deca nakon intervencije kući odlaze posle samo nekoliko dana.

Autor: