AKTUELNO

Srbi iz Republike Srpske koji žive i rade u Republici Srbiji, a koji su okupljeni u Pokretu Slobodna Srpska pozivaju na Peti sajam zavičaja na Novosadskom sajmu koji će biti održan 11. februara u Hali “Master” Novosadskog sajma, od 10 sati.

Događaj koji ima za cilj da poveže sve Srbe regiona, ali i sveta. Tradicija i kultura koja je zajednička Srbima gde god da žive i ovog puta okupiće udruženja iz Srbije i regiona, a u cilju osnaživanja privrednog, turističkog i kulturnog potencijala.

Pokret Slobodna Srpska imaće svoj štand na Petom sajmu zavičaja, a predsednik ovog Udruženja Velisav Vuković pozvao je sve iz Republike Srpske da 11. februara posete Novi Sad.

- Pre svega bih da se zahvalim organizatoru manifestacije Fondu za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima i direktoru Aleksandru Đedovcu i Pokrajinskoj vladi na podršci. Najveću zahvalnost dugujemo predsedniku Srbije Aleksandra Vučića koji, od kada je na čelu Srbije radi na osnaživanju duha zajedništva svih Srba ma gde god da žive. Pozivam sve Srbe iz Republike Srpske da dođu u nedelju u Srpsku Atinu-Novi Sad i posete sajam zavičaja. Nemoguće je ne primetiti koliko su snažne veze Srpske i Srbije, zahvaljujući Vučiću mi danas u Beogradu, Novom Sadu, Nišu ili Valjevu smemo da kažemo ko smo i odakle smo-živimo, radimo i gradimo Srbiju-za razliku od vremena kada su neki drugi bili na vlasti, a koji su nas proganjali na svakom koraku - istakao je Vuković.