AKTUELNO

Ja sam samohrana majka i uopšte nije prijatno. Ja samo nju imam, to je moje dete i ja nju čuvam, da bi je neko tukao -rekla je Ninoslava Stanković za Novo jutro sa Jovanom Jeremić, na tv Pinku!

Priča o vršnjačkom nasilju koje se dogodilo u Nišu, tema je koja okupira celu Srbiju prethodnih dana. Devojčica koja ima šestnaest godina, oborila je svoju vršnjakinu na pod i krenula da je šutira u glavu, stomak i kičmu, nakon verbalne konfrontacije.

Ninoslava Stanković, majka devojčice koja je pretrpela nasilje, priznaje da njena ćerka sada ima košmare i ne može da spava.

Foto: TV Pink Printscreen

Njih dve su se upoznale na izviđačima pre jedno dve godine, gde su se i posvađale. To je bila bizarna svađa, da bi se posle dve godine, dogodilo ovako nešto. Ćerka je toga dana izašla iz kuće i krenula kod drugarice, a ta devojčica je bila sa još dve drugarice i drugom. Susreli su je, ta cura je krenula ka njoj, skinuvši ranac i jaknu, sa namerom da je bije. Ćerka je pričala sa drugom preko telefona, on je sve vreme bio na vezi, kada je ta devojka prišla i pitala "Ko je seljanka?", aludirajući na njihovu svađu od pre dve godine. Moja ćerka joj ništa nije odgovorila, a ova mala je krenula da joj uzme telefon, što ona nije dala. Onda je uhvatila za kosu, oborila na zemlju i krenula da je šutira, dok su ostala deca samo posmatrala. Niko nije prišao da pomogne. Posle par minuta, jedna cura koja živi u ulici je naišla, prišla, pa su ostala deca pobegla. Moja ćerka je zadobila nagnječenje šake i stavljena joj je longeta. Ima povredu kičme, zadobila je udarce baš u tom predelu gde ima problema sa kičmom -rekla je Stanković.

Foto: TV Pink Printscreen

Majka pretučene devojčice se osvrnula i na psihološko stanje njene ćerke, ali i na to kako se ona osećala kada je saznala za incident.

Idemo na preglede kod psihijatra, doktorka joj je dala tablete za spavanje, jer noću ne može kako treba da spava. Vidi se da ima traumu, a u školu još nije krenula. Škola ne može tu ništa, jer se incident nije desio u školi. U momentu kada sam videla svoje dete u tom stanju...modrice na licu od udaraca...uopšte mi nije prijalo. Ja sam samohrana majka i uopšte nije prijatno. Ja samo nju imama, to je moje dete i ja nju čuvam, da bi je neko tukao -rekla je majka devojčice.