AKTUELNO

Grad Beograd u poslednje četiri godine puno ulaže u organizaciju školskog sporta jer smatramo da je važno promovisati školski rekreaktivni sport, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić u Osnovnoj školi 'Vuk Karadžić' u Beogradu, gde je održana akcija 'Mini mini sport'.

- Budžet za organizaciju školskih takmičenja je sa šest miliona dinara, koliki je bio pre četiri godine, ove godine 35 miliona dinara. To je mnogo više, ali još nije dovoljno - rekao je Vesić i naveo da trenutno oko 25.000 dece učestvuje u školskim takmičenjima.

Akcija "Mini mini sport" je nova akcija u kojoj učestvuju deca prvog i drugog razreda osnovne škole, pojasnio je Vesić.

- Njih će ove godine biti između osam i deset hiljada, to su deca koja još ne učestvuju u školskim takmičenjima, ali na ovaj način se pripremaju za ta takmičenja u kojima će moći da učestvuju kada budu u trećem razredu - naveo je Vesić.

Namera gradske vlasti je da što više ulaže u skolski rekreativni sport, naglasio je Vesić i s tim u vezi naveo da je Grad Beograd prošle godine podržao besplatnu školu košarke Marine Maljković, koja je namenjena devojčicama i u koju trenutno ide oko 1.000 devojčica.

Grad Beograd je sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja inicirao zaštitu termina između 19 i 21 sat u svim školskim dvoranama na teritoriji grada, podseto je Vesić.

Foto: Tanjug

- Taj termin bi trebalo da bude rezervisan isključivo za školski sport, dok je plan da sledeće godine nastavnvici i profesori fizickog, ali i studenti, drže besplatne škole sportova za decu. Na taj način bismo roditelje rasteretili troška plaćanja škola sporta, jer nemaju svi roditelji mogućnost da izdvoje novac da bi se dete bavilo sportom­­ - rekao je on.

Akciju "Mini mini sport" organizovali su Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i Sportski savez Beograda, a generalni sekretar Spotskog saveza Jovan Koprivica, inače bivšsi košarkaš, zahvalio je Gradskoj upravi, a posebno gradskom menadžeru što su omogućili da se ovakva akcija održi.

- Ovo je pilot program koji ćemo sledeće godine nastojati da održimo u što više škola - rekao je Koprivica.

Pročitajte još: GRADONAČELNIK BEOGRADA: Komunalni sistem grada dodatno angažovan zbog padavina!

#Beograd

#Goran Vesić

#škola

'