AKTUELNO

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu (CNZD) Igor Jurić pozvao je večeras sve građane koji imaju neku informaciju u vezi sa nestankom devojčice Danke Ilić u okolini Bora da se obrate nadležnim organima.

Jurić se oglasio na svom instagram nalogu građanima Srbije, istakavši da je danas najvažćnija tema da se pronađe devojčica Danka i da je vreme da pokažemo da smo jedinstveni.

- Imam samo jednu kratku poruku. Radi se o onome što nas sve brine. Stići će poruka svima, naši mobilni operateri imaju kapacitet od 50 hiljada poruka u jednoj minuti, a samo Telekom Srbija ima više od tri i po miliona korisnika. I nije moguće da svi dobiju u isto vreme poruku. Sve nacionalne televizije su podelile objavu, ali to nije tema- rekao je Igor Jurić večeras u svom obraćanju i dodao:

- Danas je jako važan dan za našu zemlju, nestala je jedna devojčica i svi smo u strepnji da se to dete pronađe. Ja apelujem na sve da sad ni jedna politička tema i ni jedna druga tema nisu važne, zato bih vas molio uzdržite se od ružnih komentara. Nemojte da pišete ružne komentare jer je najvažnije da se dete pronađe- rekao je on.

- Nije vreme da se delimo, pokažimo da smo jedinstveni. Ovo je vreme da se pronađe devojčica Danka, i zato vas molim da budemo pozitivni. Noć pred nama je duga i kako vreme prolazi šanse su sve manje. Nemojte da pišete ružne komentare da krivite porodicu, policiju ili bilo koga drugog. Hajde da budemo pozitivni i da se nadamo da ćemo ujutru kad se probudimo svi moći da pročitamo vest da je devojčica pronađena! - rekao je Jurić.

Podsetimo, Danka Ilić (2) nestala je danas oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za devojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, akcija će trajati čitavu noć.