AKTUELNO

Ona smatra da je nemoguće da dete od dve godine završi samo osam kilometara od mesta gde je nestalo!

Danka Ilić (2) nestala je juče oko 13.45 sati u Banjskom Polju, a za devojčicom i dalje traga ceo Bor i okolina. Kako navode komšije, primetno je bilo da su roditelji voleli Danku, a jedna od meštanki sumnja da je devojčica mogla sama da pobegne i ode tako daleko, s obzirom na to da je još uvek slabo hodala.

"Dankina mama, Ivana je odavde. Dankinog oca ne znam. Ivana je odavde, tu joj je otac, a majka je mrtva. Mala Danka je mnogo slatka. Oni su ovde proslavljali rođendane. Kad su bili ovde 14. januara, Danka se i dalje slabo kretala jer je mala, bila je u kolicima. Dečak je živahan. Kad su bili poslednji put bili su divni, veseli...", pojašnjava komšinica porodice Ivane Ilić.

Ona smatra da je nemoguće da dete od dve godine završi samo osam kilometara od mesta gde je nestalo. Kako navodi, Danka je 14. januara slabo hodala, te joj je nepojmljivo da je sada mogla sama da pobegne. Strahuje da se možda negde okliznula i upala negde.

"Ko zna šta se dogodilo, ali mislim da niko nije kriv. Moje mišljenje je da Danka ne može da ode 8 kilometara od majke s obzirom na to da 14. januara još nije ni šetala dobro. Majka mi živi u Banjskom Polju, sinoć su bili policajci, stvarno ne znam... To što se priča da je dete prodato, oteto, to nema šanse. Roditelji su požrtvovani. Mislim da se nešto drugo desilo, da niko nije primetio, mislim da su otišli u pogrešnom smeru. Taj teren gde je traže zlu ne trebao! To dete nije moglo da ode tako daleko, ili je upala negde ili se desilo nešto drugo. Kroz njihovo dvorište ide voda iz jezera koja ide u rudnik, ne daj bože da je tamo. Ivana je svoje dete čuvala", priča komšinica.

Ipak, dodaje da su Ivanini roditelji bili pomalo "začaureni". Kaže da nikada nisu pričali sa komšijama, ali su kao porodica bili skladni.

"Njeni roditelji su začaureni, nikada nisu pričali ni sa kim u selu. Čak taj pradeda na poslednjem ručku je samo bio oko Danke, uspavljivao je. Čudni su i začaureni, ne sarađuju ni sa kim, ali su kao porodica međusobno dobri. Ivana ima brata Stefana, od kada su se deca rodila, svi slave ovde zajedno rođendane", zaključuje ona.

Podsetimo, Danka je nestala kada je njena majka davala vodu drugom detetu i od tada joj se izgubio trag. Na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastu jaknu i kosu vezanu u repić.

Prvi put u Srbiji se oglasio Amber Alert

Zbog Dankinog nestanka u Srbiji se juče po prvi put oglasio Amber Alert, pod nazivom "Pronađi me", a informacije o devojčici Danki biće poslate SMS-om svim građanima Srbije kako bi pomogli i alarmirali policiju u slučaju da imaju informacije u vezi sa nestalom dvogodišnjom devojčicom.

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, da je, s obzirom na uzrast deteta policija imala sumnju da je otmica u pitanju i da bi se puštanjem sistema "Pronađi me" u javnost, u prvom mementu nestanka devojčice, ugrozio njen život.