AKTUELNO

Nestanak devojčice Danke Ilić (2) iz Bora majka Ivana prijavila je 26. marta ove godine u 13.45 sati. Ona i njen suprug nalaze se u policiji u Boru.

Kako su rekli iz policije devojčica još nije nađena. U ovom trenutku u blizini kuće gde je majka prijavila da je Danka nestale nalazi se bager koji kopa i pretražuje teren.

U dvorištu prodične kuće Ilić nalaze se pripadnici MUP-a i vatrogasaci.

Mešanima Banjskog Polja zabranjeno je da o ovom slučaju govore javno i tako iznose neproverene informacije. Po svemu sudeći policija je došla do novih saznaja.

- Devojčica Danka Ilić još nije nađena. Apelujemo na sve ljude da ne objavljuju informacije koje nisu proverene. Time se remeti i ugrožava istraga u koju je uključena i Uprava kriminalističe policije - kažu iz MUP-a.

MUP je juče obustavio pretragu terena nakon što su pretražili 10 kilometara i istragu usmerili u drugom pravcu:

-Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, ovo trenutno proverava i radi policija:

- Upoznavanje sa profilom porodice, sa ulogama roditelja, pribavljanje informacija od komšija i Centra za socijalni rad kako ta porodica funkcioniše,

- Razgovor sa širim članovima porodice,

- Informativni razgovor od strane stručnih inspektora i prepoznavanje istinitosti iskaza i uočavanje nelogičnosti ili praznina - ponavljanje u određenim vremenskim intervalima ista pitanja,

- Upoređivanje iskaza sa rezultatima "tehnicke podrške" komunikacije telefona, kretanje telefona,

- Kriminalistička obrada sa lica mesta.

Autor: