AKTUELNO

Danka Ilić (2) je nestala pre tri dana, u utorak popodne, dok je bila s majkom i bratom!

Federalna uprava policije (FUP) je večeras provela munjevitu akciju lociranja i hapšenja tri osobe iz Hadžića zbog njihovih tvrdnji da su povezani sa nestankom dvogodišnje devojčice iz Srbije.

Beogradski Interpool je tražio hapšenje tri osobe sa područja Kantona Sarajevo, koje su iznele tvrdnje da znaju gde je nestala devojčica te tražili 50.000 KM (oko 25.000 evra) za otkrivanje informacija.

Foto: MUP Srbije

Nakon što su beogradske agencije prepoznale te informacije o devojčici za kojom traje potraga već tri dana, zatražili su od reakciju. Pripadnici FUP-a su stoga proveli brzu akciju tokom koje su istražitelji Odseka za sajber kriminal uspešno locirali osumnjičene uz pomoć njihove IP adrese.

Svi su uhapšeni, a pretražena je i njihova okolina te je utvrđeno da devojčica nije kod njih.

U međuvremenu je objavljen i snimak hapšenja na kome se vidi kako pripadnici policije hapse i dovode u policijsku stanicu.

Trenutno je u toku kriminalistička obrada nad T. B. (2002.), M. T. (2001.) i Z. T. (1972.) te se proveravaju njihove tvrdnje da su povezani sa nestankom dvogodišnje devojčice.

Foto: MUP Srbije

Danka Ilić (2) je nestala pre tri dana, u utorak popodne, dok je bila s majkom i bratom. Njena majka navodi kako se okrenula samo da donese vode sinu i da nje više nije bilo nakon što se vratila.

Policija je odmah pretražila deset kilometara oko mesta nestanka, ali je nisu uspeli da je pronađu. Dva dana su ispitivani roditelji, a otac će ići i na poligraf s obzirom na to da je majka trudna i da ne može pristupiti toj proveri.

Vatrogasci su se večeras vratili na mesto njenog nestanka, čiste teren i kuću ispred koje se devojčica navodno igrala u trenutku nestanka.