AKTUELNO

Meštani sela Brestovac nedaleko od Banjskog Polja gde je nestala devojčica Danka Ilić (2) iz Bora, nadaju se da će što pre isplivati istina o njenom nestanku, jer kako kažu, nemaju sumnje da se iza ovoga krije nešto mnogo veće.

Naime, u Brestovcu živi Ivanina porodica, a kako saznaje Kurir, komšije ovde nisu nešto bliski sa njima.

- Ivaninog oca, brata i snajku retko kad srećemo ovde, kao da ne žive u Brestovcu, jedino njen deda kad izađe u dvorište. A Ivanu znamo kad je bila mala, kadgod se vraćala iz škole, svrati u seosku prodavnicu i pohvali se nečim, dobro je dete bila uvek, ali godinama je nisam videla. Posle kad je dolazila u Brestovac i kad smo je sreli kaže da se udala, a ubrzo smo čuli i da se porodila, jedno za drugim je i rađala, a sad doživljavaju pakao koji može da zadesi jednog roditelja - rekla je komšinica porodice Dragomirović.

O Dankinom nestanku kažu da čudnije ne može biti, iako devojčicu ne poznaju, svi se mole za jedno - da se što pre roditeljima vrati.

Foto: MUP Srbije, Google Maps, Privatna arhiva

- Sad svi strepimo, po selu se priča da je malu Danku neko oteo ili prodao, ali samo da dete vrate živo i zdravo, ništa drugo nije važno - kaže naša sagovornica i dodaje:

- Ne možemo se načuditi kako se uopšte to dogodilo da jedno dete tek tako nestane. I mi imamo decu, uvek moraju biti pred očima kad se igraju, a ovo u Banjskom polju je ispalo jako čudno. Dete ne može da odšeta samo tako daleko, ili iza ovog stoji neko ko porodicu jako dobro poznaje ili je devojčica već uveliko daleko odavde. Čekamo svi da vidimo šta će biti sa tim snimkom koji je naš čovek poslao iz Beča, samo da jave da je ona dobro, sve drugo će lako.

Komšije porodice Dragutinović o njima nisu imale mnogo štošta da kažu, ali su ipak izrazile strahove da se iza ovog slučaja, kako kažu, krije nešto mnogo veće, s obzirom na to da danima nema vesti o mogućem pronalasku male devojčice.

Foto: PRINTSCREEN DRUŠTVENE MREŽE/TV PINK PRINTSCREEN/Pink.rs/Z.Veljković

Major policije o poligrafskom testiranju majke

Major policije Bojana Otović Pjanović je govorila i o majci nestale Danke Ilić i rekla da je majka u drugom stanju, i da se zbog toga nije podvrgla poligrafskom ispitivanju. Naime, Otović Pjanović je rekla da majka nije odbila poligrafsko testiranje, već da ono prosto ne bi bilo validno zbog njene trudnoće. - U njoj kucaju dva srca i sam nalaz i tehnička ispravnost ne bi mogao da se privede pod verodostojno. Zakon ograničava ženu koja je u drugom stanju da se podvrgne poligrafskom testiranju. Mogla je, ali zapis koji bismo dobili u tom trenutku ne bi bio verodostojan niti pouzdan s obzirom da je u drugom stanju.