AKTUELNO

Živanka Trajković iz Banjskog polja, prva komšinica porodice Danke Ilić (2) koja je nestala pre tri dana, opisala je šta se dešavalo na dan kada je devojčica nestala.

- Emotivno je bilo za sve nas. Za sve građane. Otac je plakao, baba, deda. Bili su jako potreseni. Majku ne poznajem, pa ne znam da li sam je videla. Ljudi su plakali, i ja sam plakala. Svima je bilo teško i žao - rekla je komšinica za Novosti.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Komšinica priča da porodica nestale devojčice ne živi u selu u kom je nestala, ali da deda povremeno dolazi.

- Tog dana je majka došla da izvede decu na izlet. E sad... Šta se desilo ne znam. Malo je bilo sunca, bilo je vetrovito - opisuje dan kada je nestala Danka i nastavlja:

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić, Google Maps, Privatna arhiva, Pixabay.com

Došla je policija. Kada sam čula da je devojčica nestala, bila sam u čudu. Zašto tu? Kako tu? Mirno je, tiho je... Ja sam prva kuća do njih. Videli smo da u šumici ima neko, tu na njihovom delu, ali nismo na to obraćali pažnju. Radili smo naš posao koji smo radili. I nismo obratili pažnju sve dok policija nije nas pitala. Jeste, teren je nepristupačan. Ima rupa, ima svašta nešto. Neke podzemne vode, ima tu i potočić. Uopšte je nelogično gde je devojčica krenula. Neko je iz komšiluka rekao da ju je video tu ispred naših vrata. Mi tu imamo pesak, deca vole pesak. Sigurno bi ostao neki trag. Međutim, nismo našli trag. Nismo videli ništa.