AKTUELNO

Vremenske prilike su se poslednjih dana smenjivale u Srbiji, od jakog udara košave, preko skoka temperature na čak 30 stepeni, pa sve do naglog zahlađenja!

Đorđe Đurić, meteorolog, otkrio je kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

Juče je duvao "severac" i on je pročistio taj pesak iz sahare koji su danima ranije doneli ostali vetrovi. Prethodnih dana je bilo dosta zagađeno i zamućeno. Na sve to temperatura je bila do 30 stepeni, a tokom jučerašnjeg dana smo imali pad temperature i to je neka karakteristika aprila, kada je prosečna temperatura oko 16 stepeni. Ono što je problem je ta visoka temperatura koja nije uobičajena, a imali smo i najtopliju zimu do sada. Ovaj hladni front što je stigao, doneo je nešto više padavina u zapadnom delu Srbije - rekao je Đurić.

Foto: TV Pink Printscreen

Đurić je podelio i dobre vesti, a to je da mraza izgleda još uvek neće biti.

Vezano za mraz, dobra vest je da prema trenutnim prognozama nema ih na vidiku, a oni su karakteristična pojava za ovaj mesec. Ovaj ciklon je nama doneo pravo leto, dok je čak i u Španiji hladno. Kada su temperature u pitanju, od petka se ponovo "družimo sa Afrikom". Prošle godine smo u ovo vreme imali i sneg u Beogradu, srećom toga nema sada i od petka nam ponovo slede visoke temperature, do 25 stepeni, a u nedelju i ponedeljak, čak 30 stepeni -rekao je Đurić.